Närområdet

Alla vägar bär till Tokeryds Herrgård

Tokeryds Herrgård ligger strategiskt beläget, med närhet till såväl E4:an och riksväg 40. Oavsett om ni är ute efter en lugn och mysig hotellvistelse, en shoppinghelg i Jönköping, eller en dagsutflykt till polkagrisstaden Gränna eller Astrid Lindgrens värld i Vimmerby, bor ni bra hos oss.

Jönköpings stad

Ni når centrala Jönköping på 7 minuter, med stadens puls och sevärdheter och ett rikt kulturliv.

Sand golfklubb

Bara 7 minuter från Tokeryds Herrgård hittar ni en av nordens bästa golfbanor som bjuder på en unik golfupplevelse.

Rosenlundsbadet

Rosenlundsbadet är en av Sveriges fem största badanläggningar med 361 öppetdagar per år.
Här kan du äventyrsbada, hoppa från hoppavsatser 1- 10 meter, motionssimma i 50 meters bassäng, träna i gymmet eller relaxa. För de allra minsta finns det plaskbassäng och undervisningsbassäng. På söndagar är relaxen öppen för hela familjen.

Under vår och sommar så rekommenderar vi er att besöka någon av våra 3 badsjöar i närheten, Vättern, Axamobadet och Västersjön.

Dumme Mosse

Välkommen till Jönköpings läns största och mest mångsidiga myrområde/ naturreservat. Här hittar du många typer av våtmark och ett rikt djur och växtliv. En utmärkt utflykt endast 20 minuter med bil från Herrgården. Det finns 10km spångande leder för den hurtige att ge sig ut på samt en 5 kilometersled där man kan ta sig fram smidigt med både barnvagn och rullstol. Finns även en stor grillplats samt ved på plats. 

Övrigt friluftsliv och naturupplevelser i Småland
Småland bjuder på rika möjligheter till friluftsliv och outdooraktiviteter. Runt om i landskapet finns hundratals sjöar, skogar, slingriga cykelvägar och utsiktsplatser med underbara vyer.