Restaurangen

I köket på herrgården.


Hos oss i köket strävar vi efter kvalitet och omsorg av råvarorna vi använder. Vi önskar att ni ska få känslan av att ”komma hem” till något mysigt. Med familjär atmosfär och mat som andas hemlagat och kvalitet.
Vi kommer att använda oss av närproducerat så mycket som möjligt och så småningom kommer det bli mycket närproducerat. 
Utan att avslöja för mycket av våra planer…

________

LUNCH v.49
11.30-14.00

Veckans kött.
Helstekt karré med kokt potatis, gräddsås & äppelmos


Veckans Fisk.
Gravad lax med dillstuvad potatis & hovmästarsås


Veckans Veg.
Chili sin carne med ris

135:-
Sallad och kaffe ingår

________

HERRGÅRDENS BISTROMENY
fre-lör från 17.00

Förrätter

Klassisk tartar 
Rödlök, kapris, rödbeta, dijon, äggula & pepparrot
Stor serveras med rostad potatis
Liten 125:- 
Stor 185:-

Toast vättern
Rostat surdegsbröd, gravlax, kräftstjärtar, hovmästarsås & rårörda lingon
135:-

Rödbetscarpaccio 
Balsamicosirap, rostade pinjenötter, parmesan & ruccola
95:-


Varmrätter

Halstrad röding
Stuvad grönkål & kantarell, rostad palsternacka & persiljerot)
245:-

Entrecote 
Potatis & blomkålsbakelse, pumpapuré och kantarellsky
305:-

Pumpabiffar
Rödbetspuré, rostade rotfrukter och kantarellsky
245:-


Dessert

Fransk äppelpaj
Lättvispad vaniljgrädde & blåbärscoulis
95:-


Bagarnas surprise
Så enkelt som det låter, kort sagt vad bagarna har känt för att tillverka för dagen
95:-



Kontakta restaurangen,
036-231 14
hedda@tokerydsherrgardscafe.se